Αδελφοποιήσεις

Tα Καλαβάρδα Ρόδου του Νομού Δωδεκανήσου είναι ένα μικρό χωριό με περίπου 500 κατοίκους, το οποίο είναι χτισμένο 6 χλμ. από τον αρχαιολογικό χώρο της Καμείρου. Απέχει περίπου 800 μέτρα από τη θάλασσα και 30 χλμ. Από την πόλη της Ρόδου σε υψόμετρο 30 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, κυρίως εσπεριδοειδών, σιτηρών, λαδιού τον τουρισμό και με τη κατασκευή κεραμικών. Η εκκλησία του χωριου είναι αφιερωμένη στην Ἁγίας Αἰκατερίνη. Υπάρχει επίσης μοναστήρι της Αγίας Άννας.

Το 1987 το χωριό Αναφωτία της Κύπρου αδελφοποιήθηκε με το χωριό Καλαβάρδα της Ρόδου. Οι σκοποί της αδελφοποίησης φαίνονται στο Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης . Η Αδελφοποίηση έγινε με πρωτοβουλία από πλευράς της Κύπρου του Επάρχου Λάρνακας κ. Αντρέα Μαντοβάνη και
του κ. Ιωάννη Μιχαήλ ανώτερου λειτουργού στην Επαρχιακή Διοίκηση, ο οποίος κατάγεται από την Αναφωτία και από τον τότε κοινοτάρχη κ. Ιωάννη Ξενοφώντος. Από πλευράς Ρόδoυ η πρωτοβουλία ανήκε στον τότε πρόεδρο της κοινότητας Καλαβάρδων κ. Αθανάσιο Μαρασιώτη.
Το κοινοτικό συμβούλιο Αναφωτίας και ο Σύλλογος «Ένωσις» Αναφωτίας μαζί με το χορευτικό συγκρότημα του και με πολλούς κατοίκους της Αναφωτίας μετέβησαν στα Καλαβάρδα Ρόδου τον Ιούνιο του 1994 και συμμετείχαν στην εκδήλωση της αδελφοποίησης. Ακολούθως τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου το κοινοτικό συμβούλιο Καλαβάρδων Ρόδου με το χορευτικό συγκρότημά του και αρκετούς κατοίκους των Καλαβάρδων ήρθαν στην Αναφωτία για την τελετή επισφράγισης της Αδελφοποίησης.

ΒΙΝΤΕΟ

ΛΕΥΚΩΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

© Copyright 2023 - Αναφωτία / Designed & Developed by NETinfo Plc